Keys and detours

Vi inledde dagen med frukost/lunch på Key Wests Hard Rock Café. Detta Hard Rock ligger i ett gamalt hus i kolonialstil, så det skiljer sig avsevärt från alla de tidigare vi varit på. Efter maten gick vi längs Duval Street ett tag, men den kvävande hettan gjorde att man bara längtade till bad alternativt AC:n i bilen.

Gjorde lite bilburen sightseeing runt ön och hittade slutet/början på Highway 1, Ernest Hemingways hus, Southernmost Point (USAs sydligaste punkt.)
Sen drog vi oss till närmsta strand för Alex ville bada. Jag avstod på grund av mina rashes, onödigt att strö salt i såren liksom…

Lagom till när dagens regn- och åskväder kom igång så kände vi oss nöjda med Key West och började köra norrut igen. Vi kände för att hitta någonstans att bo relativt tidigt så att vi kunde ha en lugn kväll och få mycket sömn. Men. Hade inte räknat med att Highway 41 (genom Everglades) skulle vara helt fritt från boendealternativ. När vi först svängde in på 41:an så började jag se Florida så som jag minns det; alligatorfyllda flodremsor längs med tillsynes ändlösa raka vägar. Men när solen gått ner, mobiltäckningen försvann och varningsskyltarna för konstiga djur började dyka upp (i detta fall pantrar) så kändes det nästan som 2007 när vi smått förvirrade körde igenom Death Valley i Nevada. Den stora skillnaden, förutom att där var öken med radarbevakning och detta träsk med skunkstank, var att man här och där mötte andra bilar (så du kan andas ut nu igen mamma.)

Vi ställde in GPSn på det enda boendealternativet som låg inom vettigt avstånd och detta ledde oss in på en ännu mer enslig väg och vi hamnade slutligen i hålan som evolutionen glömde; Everglades City. Tänk: träsk, sunk, skunk, oidentifierbara insekter i alla storlekar, nedsläckta hus, inga människor ute, inget annat tecken på liv utom inne på ett motell och en bensinmack. Hade vi stannat och checkat in där så hade vi säkert hittat en alligator i badkaret, ett gäng ödlor i toaletten och en ormgrop i handfatet. Ja, ungefär så kändes det. Vi drog vidare. Utan att riktigt fatta hur eller varför så hamnade vi på Marco Island där vi inte heller hittade något vettigt så det hela slutade med att vi hamnade på ett Super 8 i Naples. Hur fint som helst!

Vad vi kommer göra imorgon har vi inte planerat ännu. Men vad vi än väljer att lägga dagen på så kommer det bli en annorlunda födelsedag :)

Se större karta »

Det här inlägget postades i Florida, Honeymoon 2010, Sevärdheter. Bokmärk permalänken.

23 794 svar till Keys and detours

  1. Ylva skriver:

    GRATTIS PÅ 25-ÅRSDAGEN MARIA
    Det bir säkert en helt underbar födelsedag:P
    GRATTIS Alex och Maria på er 1 månaders bröllopsdag:D
    Love you!!